9 трика срещу кухненските миризми

9 трика срещу кухненските миризми
Сподели с приятели:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Има лесни начини да освободите дома си от силните миризми, които идват от кухнята. Вижте какви са те.

1. Сварете няколко портокалови корички

Ако ароматът на пилешката супа „пълзи” из цялата къща и не иска да изчезне, заместете го с друг, по-универсален. Обелете един портокал и пуснете кората във вряща вода. Добавете малко канела. След това загасете котлона, но оставете върху него съда с водата, без да го похлупвате – през целия ден приятната миризма ще освежава въздуха в дома ви.

2. Препечете филия хляб

Упоритите мирзими в кухнята могат да бъдат абсорбирани лесно, ако препечете в тостера филия хляб. Сложете уреда на висока степен, така че хлябът да изгори, но внимавайте да не се възпламени. След това кухнята ще мирише на изгорял хляб, но тази миризма лесно се отстранява чрез проветряване.

3. Обезмирисете хладилника

Често именно хладилникът е гнездо на лошите миризми в кухнята. Първо установете кой е този продукт в него, който мирише неприятно, и го изхвърлете. След това ще успеете да прочистите въздуха вътре с помощта на малко сода бикарбонат. Дори може превантивно да държите в хладилника отворена опаковка със сода, а за по-бърз ефект поставете една шепа в плитка чиния и я сложете в средното отделение на хладилника. Срещу по-силни миризми заменете содата с шепа прясно смляно кафе,като го оставите да действа в продължение на няколко дни. При кисела миризма сложете  в хладилника няколко парчета дървесен въглен.

4. Дезинфектирайте с лимон

Извадете всичко от хладилника. Поставете продуктите в хладилна чанта с лед, за да не се развалят. Изстискайте сока на един лимон, смесете го с чаша вода, пуснете вътре кората на лимона и загрейте течността на котлона. Изсипете я в купа, поставете я в хладилника и го затворете. Лимоновата вода не само ще се пребори със застоялата миризма, но и ще улесни отстраняването на петна и наслагвания върху вътрешните стени на хладилника.

5. Добавете захар към сапуна

Ако ръцете ви миришат на риба, изсипете в едната си длан 1 ч.л. течен сапун и го смесете с 1 ч.л. захар. Натъркайте дланите си една в друга и ги изплакнете с вода. Съчетанието от ароматен сапун и абразивна захар ще отстрани силната миризма от ръцете.

6. Изгонете миризмата на цигари

Първо направете силно течение, като отворите прозорците на противоположно разположени помещения. След това налейте оцет в широка купа и я оставете в средата на кухнята – оцетът успешно абсорбира миризмата на цигарен дим.

7. Не забравяйте съдовете

За да бъдат изолирани всички миризми, трябва да се наблегне на почистването на кухненските съдове. Метални и полимерни купи, термоси и буркани периодично трябва да се изплакват с гореща вода и оцет.Стъклени съдове се обезмирисяват като се напълнят със смес от вода, сол и люспи от картофи – оставете ги накиснати поне за 24 часа.

8. Никога миризма на зеле

Специфичната миризма на зеле се отстранява като върху капака на тенджерата се сложи чиста кърпа, напоена с оцет.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да дадеш своята оценка

Рейтинг 1 / 5. Гласували: 1

Gotvq.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *